zaterdag 28 mei 2011

Expositie 'Echo' in KunstRaam

Van 28 mei tot 24 juni 2011 hing en stond onze expositie ‘Echo’ in KunstRaam: de galerie van Mariska Mallee en Paul Rüpp in het oude centrum van Voorburg.
Ergens in het najaar van 2010 was Saskia daar tijdens het winkelen toevallig binnengelopen, had kennisgemaakt met Mariska en haar werk, en meteen het gevoel gekregen: dit klopt! Later met ook Yvon erbij bleek dit inderdaad zo te zijn. De samenwerking ging flitsend en harmonieus van start, met goede en duidelijke afspraken en de intentie er samen iets moois van te maken.

En zij zag dat het goed was
Inrichten
Het inrichten van de expositie werd een gezellige, harmonieuze dag met een beetje sjouwen, veel muziek en lekker ‘pielen’ met draadjes, spijkertjes, zand en veelvuldig heen en weer schuiven van voorwerpen tot alles goed was. Een verfijnde, rustige expositie is het geworden. Zoals we omschreven in het persbericht, zijn onze woorden en beelden een spannende dialoog aangegaan niet alleen met elkaar, maar ook met het kleurige werk van Mariska.

Mariska (rechts) opent 'Echo'
Opening
De opening vond op 28 mei 2011 plaats in intieme sfeer met familie en bekenden. Ook de vormgeefster van Saskia’s boekje was erbij. Mariska opende, Yvon gaf een toelichting op de expositie en Saskia en Leen gaven een klein voorproefje van de verhalenavond van 9 juni. Ook overhandigde Saskia het officiële eerste exemplaar van haar nieuwe dichtbundel Vroeger of later feestelijk aan Mariska. In de loop van de dag kwamen al regelmatig bezoekers even rondkijken en we hebben zelfs al twee kunstwerken en een aantal kaarten en boekjes verkocht.

Gedichten aan de waslijn...
Nog meer
Vrijdag 24 juni hebben we onze expositie ‘Echo’ in KunstRaam uitgeruimd. Maar niet helemaal. Op de valreep waren er nog potentiële kopers voor het werk van Yvon. Daarom bleven enkele sculpturen staan en kwamen er zelfs nieuwe bij die Yvon van huis had meegebracht. Bliksemsnel vormden ze met werken van Mariska gecombineerd, een nieuwe expositie.

Draagbaar object Yvon, tweede expositie
KunstRaam heeft ons geen windeieren gelegd. Yvon verkocht maar liefst zeven kunstwerken, Saskia een aantal dichtbundels en wij samen een flink aantal ansichtkaarten. De oude serie begon ook weer te lopen en is nu op. De verhalenavond op 9 juni met een optreden van Saskia (verhalen en gedichten) en haar partner Leen (accordeon) was eveneens een succes. Een prachtig fotoverslag van alles rond deze expositie vind je op de site van KunstRaam.