donderdag 19 maart 2009

Art Gallery KC

Onze eerste expositie Tussen woord en beeld kwam tot stand in samenwerking met Lynnette de Weijer van Art Gallery KC Zoetermeer, gevestigd in kapsalon Knip City.
Onze sculpturen en gedichten werden omlijst met schilderijen van Ronald de Jong en Wilma van Roozendaal.

Uit het persbericht: “De expositie begint al buiten. Aan de voorgevel van de galerie wordt u verwelkomd door een reusachtig paneel van Ronald de Jong. Door het zijraam valt de blik onmiddellijk op een geheimzinnige afbeelding van wat, getuige het bijgevoegde gedicht, een ‘vuurdraak’ moet zijn. Binnen is nog veel meer te zien. De aanwezige schilderijen, sculpturen en gedichten nodigen de kijker uit een deur te openen naar zijn of haar binnenwereld.”

Tussen woord en beeld liep van 9 t/m 20 maart 2009. Op donderdagavond 19 maart werd de expositie gevierd met een verhalen- en gedichtenoptreden van Saskia, die bij deze gelegenheid tevens haar net verschenen dichtbundel Grijs geluk ten doop hield.

Ter gelegenheid van de expositie vervaardigden we ook een serie van 6 ansichtkaarten met detailfoto’s van kunstwerken gecombineerd met gedichten. En alle bezoekers van de verhalenavond kregen een herinneringskaart mee naar huis.